Strooizout, rondvliegende remvloeistof, restjes van bladeren … Tijdens de wintermaanden hecht er zich enorm veel vuil aan je wagen. Met de volgende 6 stappen verwijder je die niet alleen, je beschermt de wagen tegelijk voor de komende maanden. Pas ze toe op je eigen wagen of bied als carwash deze complete poets- en beschermbeurt aan!

1. Velgen reinigen

Met een professionele velgenreiniger kan je makkelijk alle resten van remstof en andere vervuiling losweken. Gebruik Custom Wheel Cleaner op chromen en aluminium velgen of ga voor Clean Wheels op kunststof of licht metaal. Om de velgen te reinigen, spray je ze makkelijk in, laat even inwerken en wrijf het product indien nodig uit met de Hi Tech Wheel Brush. Let er wel op dat de professionele velgenreiniger nooit opdroogt! Spoel alle product nauwkeurig weg voor een vlekvrije afwerking.

2. Krachtige voorwas

Polar Blast is een effectief snowfoam die je verdund op de auto aanbrengt met een schuimlans onder hoge druk. Werk van onder naar boven en laat het product zo lang mogelijk inwerken om het vuil goed los te weken. Om straks zo min mogelijk krassen in de wax te maken, is het belangrijk om manueel contact met het vuile koetswerk te vermijden.

3. Onzichtbaar vuil verwijderen

Op de auto bevindt zich regelmatig vuil dat met het blote oog niet te zien is. Dit zijn veelal rondvliegende metaaldeeltjes uit de industrie of resten van remstof. Als je jouw hand in een heel dun plastiek zakje steekt, zul je allerlei oneffenheden voelen op de beslagen autoruiten en het koetswerk. Deze kleine vuiltjes zorgen ervoor dat de auto zijn glans verliest. Met Magma kan je al deze deeltjes makkelijk losweken en zal de wagen opnieuw blinken!

Nevel het koetswerk in met Magma. Wanneer het product rood begint te kleuren, zijn de deeltjes losgeweekt en kan je ze makkelijk afspoelen met water. Herhaal de test met het plastiek zakje en je zal een zijdezacht oppervlak voelen.

TIP: Heb je wat meer tijd? Een nog diepere reiniging bekom je met de Clay Detailing Kit. Dit product verwijdert ook restanten van boomsappen en/of teervlekken.

4. Luxueuze wasbeurt

De Ultra High Definition-lijn is de laatste toevoeging aan ons Autoglym-assortiment. De UHD Shampoo zorgt niet alleen voor een mooie glans, hij heeft ook een aangename geur. Gebruik altijd één emmer met product en één emmer met zuiver water om de wagen efficiënt te wassen. Let er ook op dat je washandschoen vuilvrij is!

5. Perfect polieren

Zorg dat de wagen goed droog is en het koetswerk proper is voor je gaat polieren. Werk altijd met proper materiaal om de lak van de wagen niet te beschadigen. Met de Super Resin Polish maak je van de lak- of vernislaag het perfecte oppervlak voor de laatste stap.

6. Professionele autowax

De ster uit ons UHD-gamma is ongetwijfeld de Ultra High Definition Wax. Deze professionele autowax is een fijne mengeling van natuurlijke Carnaubawas met waterafstotende en verzorgende kenmerken. Door de wagen met deze aromatische wax te behandelen, zorg je voor een intense glans en houd je vuil op afstand.

Je velgen reinigen, de auto behandelen met professionele autowax en alles daar tussenin … dit zesdelige programma is de ultieme reinigings-, verwen- en beschermingsbehandeling om elke wagen te laten blinken als nooit tevoren. Klaar om aan de slag te gaan?